Terugblik

2022

Vanwege de uitbarsting van corona werd de uitvoering in 2021 op het laatste moment geannuleerd en verschoven naar 2022. Het Kinderconcert was opnieuw met Izak Boom cs, ditmaal in het teken van Hugo de Groot. Op vrijdagavond trad Brassband Rijnmond op met Micheline van Hautum, en dit keer werden liedjes van Ramses Shaffy gespeeld. In de pauze was er nogmaals een optreden van Dennis van Aarssen. Op zaterdagmiddag trad het Orkest Libero Strijkorkest op met veel jeugdige talenten. ‘s Avonds was er een optreden van het Noordpoolorkest, met gastoptredens van Bert Visscher, Ruben Hein, Iris Kroes en Hermine Deurloo. Ondanks enkele verspreide buitjes was het een daverend succes. De presentatie was in handen van Izak Boom.

Vrijdagavond

Zaterdagmiddag

Zaterdagavond

Kinder­concert

Publiek

Met dank aan alle vrij­willigers en partners voor een geweldig Lingehaven­­concert!

2019

2019

Het Kinderconcert met een musical geschreven en gepresenteerd door Izak Boom en Mirjam van de Boogaard cs. Op vrijdagavond speelde het orkest Symphony European Philharmonia onder leiding van de oude bekende van het Lingehavenconcert, Walter Proost. Ook deze keer was er veel filmmuziek. Op zaterdagmiddag was er Brel&Brass met Micheline van Hautum, samen met Brassband Rijnmond, die een aantal nummers van Jacques Brel vertolkte. Op zaterdagmiddag was er een uniek optreden van Georgios Lazakis met spoken Word en ’s avonds trad de Bosco Little Big band op met een optreden van Eric Vloeimans. Als toegift was er een fraai optreden van streekgenoot Dennis van Aarssen. De presentatie was in handen van Chris Poldervaart.

2017

2017

Eén van de succesvolste uitvoeringen van het Lingehavenconcert was met een uniek optreden van het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley. Op vrijdagmiddag verzorgden zij mede het Kinderconcert en ’s avonds speelde het Metropole Orkest met veel succes veel filmmuziek met bijbehorende beelden op het grote scherm. Op zaterdagavond trad Arjan Tien op met de Marinierskapel der Koninklijke Marine, gepresenteerd door Ferdinand Biesheuvel.

2015

2015

Omdat er op zondag niet mocht worden afgebroken, besloot het bestuur een driedaags evenement te houden. Speciaal voor de jeugd was er een musical op de vrijdagmiddag. Op vrijdagavond trad de Philharmonie Zuidnederland op met mezzosopraan Karin Strobos. Zaterdagmiddag speelden een aantal amateurorkesten. Zaterdagavond trad dit keer de Koninklijke Luchtmachtkapel op met solisten Margriet Sjoersma en Jim de Groot. Uniek was het zondagconcert van het vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen met “Canto Ostinato.” Van heinde en verre kwamen toeschouwers af op deze meditatieve klanken.

2013

2013

Vanwege de hoge kosten wordt het evenement nu om de twee jaar gehouden. De Lingehaven bestaat dit jaar 25 jaar. Twee avonden met optredens van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, met gastoptredens van Tania Kross en Paolo Giacometti. Het Kinderconcert werd deze keer weer gepresenteerd door Jandino Asporaat. Omroep MAX maakte van de vrijdagavond tv-opnamen, die later in twee programma’s werden uitgezonden. Door de media-aandacht was de publieke belangstelling enorm.

2011

2011

Ditmaal was er een tweedaags concert in de Lingehaven, met voor het eerst een Kinderconcert op de vrijdagmiddag voor leerlingen van de bovenbouw. Het unieke optreden van Jandino Asporaat en de Marinierskapel der Koninklijke Marine vond plaats. ’s Avonds speelde de Koninklijke Marine onder leiding van Arjan Tien, met als speciale gast de beroemde harpiste Lavinia Meijer. Tijdens het optreden van Walter Proost met het Orkest der Lage Landen brak er onweer uit. Net toen “Carmina Burana” werd gespeeld, barstte het noodweer los en werd het concert 15 minuten eerder afgelast. Het publiek en de musici verlieten geordend de Lingehaven volgens het noodplan.

2010

2010

Juni 2010. Het eerste Lingehavenconcert, gebaseerd op een idee van Ewald Klaui, adviseur van de stichting Lingehavenconcerten. Het eerste klassieke Lingehavenconcert was een eendaags evenement met een middagoptreden van Orkest Rond de Merwe, Koninklijke Harmonie de Bazuin en Merwe Sinfonietta. ’s Avonds trad het Belgische Orkest der Lage Landen op, onder leiding van Walter Proost. Het klassieke concert werd afgesloten met het populaire “Symphonic Sketches of Queen.” Ruud Degenaar was de presentator.