Vrijdagmiddag Kinderconcert

Het Lingenhavenconcert-programma begint op vrijdag middag met een schoolconcert voor alle basisschooljeugd van Gorinchem. De ruim duizend kinderen krijgen op een unieke wijze een educatieve muziekscholing in de openlucht. Een combinatie van klassieke en lichte muziek. Deze keer met een actueel thema! Concept en presentatie Izak Boon. En...we beginnen het concert met het Wilhelmus. Zeer indrukwekkend.

Vrijdagavond Galaconcert "Hans Zimmer in Symphony European Philharmonia

 Hans Zimmer is ongetwijfeld de meest bekende filmcomponist van de laatste 10 jaar. Zijn HANS ZIMMER LIVE tour heeft wereldwijd miljoenen fans onvergetelijke avonden bezorgd. In 2016 en 2017 reisde European Philharmonia mee met de maestro tijdens de tournee. A TRIBUTE TO HANS ZIMMER is hun eerbetoon aan deze grootmeester van de soundtrack. Ze spelen vele nieuwe fragmenten filmmuziek van de grootste films van de laatste jaren.
Een selectie hoogtepunten uit het concert: Lion King – Rain Man – Pirates of the Caribbean – Gladiator – Crimson Tide and Demons –The Last Samurai – Pearl Harbor and much more. Het orkest staat o.l.v. dirigent Walter Proost.

Zaterdagmiddag Brel&Brass met Micheline van Hautem en Jos Jansen

De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje. Brel&Brass is het nieuwste en tot nu toe meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Er zijn nogal wat artiesten die nummers van Jacques Brel brengen, maar Micheline’s Brel&Brass heeft een een wel heel bijzondere aanpak. Micheline wordt een van Europa’s beste vertolkers van Jacques Brel-songs genoemd. Tijdens deze Nederlandse tournee werkt ze samen met bastrombonist Jos Jansen. Micheline brengt met haar eigen stijl en interpretaties de Franse chansons ten gehore. Het leverde haar zelfs de prestigieuze Heral Angel Award op in Edinburgh. Het concert wordt samen verzorgd door Brassband Rijnmond o.l.v. Guy Audenaert uit België.

Zaterdagavond Multimedia-voorstelling met André Heuvelman en Armand Dijks

Zaterdagavond een multmediale voorstelling met o.a. deze video artist voor beeld met twee vleugels en trompet, mogelijk ook meer. is in ontwikkeling. Mooi is dat ook videomapping tot de mogelijkheden behoort. Fotograaf Ray Collins legt de magie vast die plaatsvindt op het snijpunt van water en licht. De foto’s worden omgevormd tot cinemagraphs - een hybride tussen foto en video - een oneindige lus die ervoor zorgt dat een enkel moment voor altijd duurt. De originele soundtrack is gemaakt door twee zeer getalenteerde muzikanten, André Heuvelman op trompet en Jeroen van Vliet op piano.