Vrijdagavond 20.30

Dirigent Walter Proost is de bezielende artistieke kracht achter het orkest European Philharmonia. Onder zijn leiding verenigt het orkest gevestigde topmusici en jonge beloftevolle talenten.
Elk jaar wordt een repertoire samengesteld met de bedoeling dit te brengen in verschillende schouwburgen en de beste concertzalen van België en Nederland.

Walter Proost is een graag geziene dirigent. Hij en zijn musici werkten reeds samen met vermaarde solisten als Boris Belkin, Yossif Ivanov, José van Dam, Marco Bakker, Eliane Rodrigues en Barbara Hendricks. In 2012 had hij de eer om enkele concerten van de beroemde tenor Plácido Domingo te dirigeren. Samen met het nieuwe orkest ondersteunt hij ook graag beloftevolle jonge solisten.

TRIBUTE TO HANS ZIMMER – The Most Spectacular Music from the Movies.

Hans Zimmer is ongetwijfeld de meest bekende filmcomponist van de laatste 10 jaar. Zijn ‘Hans Zimmer live tour’ heeft wereldwijd miljoenen fans onvergetelijke avonden bezorgd. In 2016 en 2017 reisde European Philharmonia mee met de maestro tijdens de tournee.

A Tribute To Hans Zimmer is hun eerbetoon aan deze grootmeester van de soundtrack. Ze spelen vele nieuwe fragmenten filmmuziek van de grootste films van de laatste jaren. Het belooft een hoogtepunt te worden tijdens het Lingehavenconcert 2019.

Vocals: 

Gene Thomas & Patsy Verfaillie

Programma bevat o.a. :

  1. Intro Medley : Driving Miss Daisy – Discombolute – Madagascar
  2. The Road to El Dorado 
  3. Da Vinci Code
  4. Oogway Ascends Kung Fu Panda
  5. Crimson Tide Angels and Demons Medley
  6. Pearl Harber
  7. Gladiator
  8. The Last Samurai
  9. Lion King
  10. Pirats of the Caribbean Medley