Programma

Vrijdagmiddag 12.30 - 13.30

De Marinierskapel der Koninklijke Marine speelt op vrijdag 8 september een concert voor de Gorkumse schooljeugd op het Lingehaven podium. Doel van deze concerten is om kinderen van 8 tot 12 jaar van diverse scholen in en rond Gorinchem, op jonge leeftijd op een speelse manier met diverse soorten muziek in aanraking te laten komen. Tijdens de concerten worden in totaal zo’n 2000 kinderen verwacht.

Vrijdagavond 20.30

Het Metropole Orkest is een Nederlands orkest en het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld. Vanavond staat het orkest onder leiding van dirigent Clark Rundell. Met de solisten Gert Wantenaar op bandoneon en Martijn Luttmer op harmonica. Het Grammy Award winnende orkest draait zijn hand nergens voor om: van bigbandmuziek tot volledige symfonische arrangementen en speelde met grote namen als Ella Fitzgerald en Bono. Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar, dat speelt het Metropole Orkest niet. Wel jazz, pop, chansons, cabaret, musicals, filmmuziek, wereldmuziek... Van nu en van langer geleden.

Zaterdagmiddag; Haydn Jeugd Strijkorkest 14:00-15:15

Het Haydn Jeugd Strijkorkest, opgericht in 1989, is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland met de ambitie om een hoog muzikaal niveau te bereiken. Het orkest staat onder leiding van Jan-Ype Nota en is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen. De stichting Haydn Jeugd Strijkorkest stelt zich ten doel het opsporen en begeleiden van extra getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 t/m 19 jaar.


Zaterdagavond 20.30

Een galaconcert met elementen die verwijzen naar iconen in Gorinchem. De vijfde editie van de Lingehavenconcerten, ons eerste jubileum. Als speciale gast, in het kader van ons jubileum, hebben wij de Marinierskapel wederom uitgenodigd na hun zeer succesvolle optreden in 2011 en 2013, dat door Omroep MAX is opgenomen en uitgezonden.